Als u hebt besloten om een privéjet te charteren, is wat u aan boord eet een integraal onderdeel van uw ervaring. Of u nu aperitiefhapjes wilt, sushi, een warm gerecht bereid door een Michelin-sterrenchef of gewoon een croissant, u hoeft het ons alleen maar te vragen vóór uw vlucht en u hoeft er aan boord alleen maar van te genieten. Met een privéjet hebt u toegang tot catering op maat, voor een gastronomische ervaring op hoog niveau.
Wat kan ik aan boord bestellen? Catering op maat…
Het antwoord is eenvoudig: u kunt bestellen wat u maar wilt. De gerechten worden op de grond bereid door cateraars of catering specialisten van luchtvaartmaatschappijen. Zij kunnen eenvoudige gastronomische menu’s samenstellen met lokale, biologische en seizoensproducten. Je kunt ze ook vragen om gerechten te bereiden die typisch zijn voor jouw regio of land. Wat drankjes betreft, is het aanbod onbeperkt: champagne, grand cru, bier, frisdrank of vruchtensap zijn allemaal verkrijgbaar. Van kaviaar, vaak gewaardeerd door zakenmannen, tot de traditionele kebab die de voorkeur heeft van voetballers, we zijn er om aan elk verzoek te voldoen, inclusief de meest extravagante.
Hoe worden de gerechten bereid?
- De gerechten worden van tevoren bereid, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele allergieën of voorkeuren die je hebt (veganistisch, halal, koosjer, enz.), maar ook met de omstandigheden waaronder ze aan boord geserveerd zullen worden, zoals de hoogte.
- Vervolgens worden ze overhandigd aan een luchthavenservicebedrijf, zoals een FBO, waar ze worden opgeslagen in een gekoelde ruimte voordat ze aan boord van het vliegtuig worden gebracht.
- Eenmaal aan boord worden de maaltijden samengesteld en opgewarmd voordat ze aan de klanten worden geserveerd.
Kunnen dezelfde gerechten in alle privéjets worden gegeten?
De menu’s, hoewel aanpasbaar, variëren enigszins afhankelijk van het privéjet dat u kiest. Lichte en ultralichte privéjets, zoals de Phenom 100 of de Pilatus PC-24, bieden niet altijd de mogelijkheid om voedsel op te warmen. De koks zullen zich echter aan uw wensen aanpassen om u koude gerechten van hoge kwaliteit aan te bieden. Grotere, meer functionele privéjets, zoals de Gulfstream G550, of VIP-vliegtuigen zoals de Boeing Business Jet, hebben weinig beperkingen. caption id=”attachment_16350″ align=”alignnone” width=”2560″] Photo credit: Pixabay[/caption]
Wie zijn onze partners?
We werken ofwel rechtstreeks met het restaurant of de cateraar van uw keuze, zoals Dalloyau of Lenôtre, of met toonaangevende cateraars van luchtvaartmaatschappijen zoals Air Culinaire Worldwide, Servair of Gate Gourmet. Het hangt allemaal af van wat u als klant wilt eten. Air Culinaire bijvoorbeeld biedt menu’s die per bestemming verschillen; je kunt ze van tevoren raadplegen, zoals die voor Parijs. Onder de cateringteams die op Le Bourget zijn gevestigd, vind je : Air Culinaire Worldwide, Harry Traiteur, Uppersky Gourmet en In Fine Gourmet. Het voordeel van het gebruik van luchtcatering specialisten is dat ze gerechten van hoge kwaliteit aanbieden die enkele uren na bereiding gegeten kunnen worden. Ze passen zich ook aan aan de bijzondere omstandigheden aan boord van een vliegtuig en weten perfect hoe ze de koudeketen moeten respecteren. Ten slotte voegen ze smaakversterkers toe aan de bereide gerechten, omdat de druk in de cabine de perceptie van het eten door de klant kan veranderen. caption id=”attachment_16348″ align=”alignnone” width=”1920″] Photo credit: Pixabay[/caption] Het culinaire aanbod aan boord van een privéjet is dus oneindig, terwijl het toch aangepast is aan de beperkingen van de vlucht en de aangeboden VIP-service.