WACHT NIET TE LANG MET HET BOEKEN VAN UW VLUCHTEN VOOR HET ZOMERSEIZOEN!

Zoek een vliegtuig, een stad of informatie…

Leider in het wereldwijd verhuren van privéjets

De bemanning: hoeveel mensen heb je nodig aan boord van een privéjet?

Verhuur van privéjets
sinds 1991

20 000
beschikbare apparaten

40 000
vluchten uitgevoerd

100 000+
passagiers vervoerd

4,9/5
klanttevredenheid

100%
CO2-compensatie

De sleutel tot een succesvolle privéjetvlucht is een goede bemanning. Bemanningsleden staan garant voor een kwaliteitsservice op maat en zorgen met de grootste zorg voor de passagiers aan boord van het vliegtuig. De bemanning is ook verantwoordelijk voor het vlotte verloop van de vlucht en de veiligheid aan boord. Maar uit hoeveel mensen bestaat een bemanning? Welke regels zijn van toepassing? AEROAFFAIRES neemt de verschillende bemanningsleden aan boord van een privéjet onder de loep.

De crew chief: de piloot en co-piloot

Een privéjetvlucht zonder crew chief aan boord is ondenkbaar! De aanwezigheid van de piloot, vaak vergezeld van een copiloot, is essentieel achter de besturing van het vliegtuig.

De rol en missies van de privéjetpiloot.

De rol van de privéjetpiloot is om het vliegtuig in alle veiligheid en in overeenstemming met de luchtvaartvoorschriften te besturen. Zijn taken omvatten :

  • Zorgen voor de veiligheid van passagiers en bemanning: De prioriteit van de piloot is het garanderen van de veiligheid van alle passagiers aan boord. Om een vlotte vlucht te garanderen, moeten ze voldoen aan de veiligheidsnormen en de vastgestelde vluchtprocedures.
  • De vlucht plannen en voorbereiden: Privéjetpiloten moeten de vlucht van tevoren plannen. Ze moeten het weer, de vluchtomstandigheden, de vluchttijd en de benodigde middelen voor de vlucht analyseren.
  • Vliegen van het vliegtuig: De piloot moet het vliegtuig in alle veiligheid besturen. Om dit te doen, moeten ze de vastgestelde procedures volgen. Piloten moeten communiceren met luchtverkeersleiders en hun vliegkwalificaties op peil houden.
  • Omgaan met noodsituaties: Piloten moeten noodsituaties aankunnen. Uitval van apparatuur, onvoorziene weersomstandigheden of medische noodsituaties zijn slechts enkele van de taken die ze moeten kunnen uitvoeren.
  • Het vliegtuig onderhouden: Piloten moeten het onderhoud van het vliegtuig kunnen beheren. Ze zijn verantwoordelijk voor het controleren van de systemen, het regelmatig inspecteren van het vliegtuig en het rapporteren van problemen aan het onderhoudsteam.
  • Communicatie met passagiers beheren: De piloot moet communiceren met passagiers en hen informatie geven over de vlucht, de weersomstandigheden en aankomsttijden. Hij moet ook kunnen reageren op verzoeken van passagiers en hen helpen indien nodig.

De kwalificaties die nodig zijn om piloot te worden :

De kwalificaties die nodig zijn om piloot te worden van een privéjet variëren naargelang de regelgeving van het land en de vereisten van het bedrijf. In het algemeen zijn de vereiste kwalificaties als volgt:

  • Pilotenvergunning: Om een privéjet te besturen, heb je een geldige pilotenvergunning nodig die is afgegeven door de burgerluchtvaartautoriteit in het land waar de vlucht plaatsvindt. In Frankrijk is dit de DGAC.
  • Medisch certificaat: Je hebt een geldig medisch certificaat nodig. Deze wordt afgegeven door een luchtvaartarts die is goedgekeurd door de DGAC. Met dit certificaat mag je als piloot werken.
  • Vliegervaring: Luchtvaartmaatschappijen en privéjetmaatschappijen hebben over het algemeen eisen op het gebied van vliegervaring. Deze kunnen variëren afhankelijk van het type vliegtuig en de specifieke behoeften van het bedrijf.
  • Typeopleiding: Privéjetpiloten moetenvoor elk type vliegtuig een typetraining volgen. Deze training geeft hen het recht om met specifieke vliegtuigen te vliegen.
  • Taalvaardigheden: Piloten moeten effectief kunnen communiceren in het Engels, de taal van de internationale luchtvaart. Er is een specifieke vaardigheidstest met de naam FCL.055.
  • Technische kennis: Piloten moeten een goede kennis hebben van vliegtheorie, meteorologie, luchtvaartnavigatie, luchtvaartvoorschriften en vluchtoperatiebeheer. Al deze kennis wordt verworven tijdens de voorafgaande opleiding van de piloot.

Is een copiloot essentieel voor de bemanning van een privéjet?

De noodzaak van een copiloot in een privéjet hangt af van een aantal factoren, zoals de grootte van het vliegtuig, luchtvaartvoorschriften, de eisen van de exploitant en de voorkeuren van de klant.In het geval van kleine vliegtuigen kunnen privéjets door één persoon worden bestuurd. In dit geval wordt de besturing vergemakkelijkt door geautomatiseerde navigatie- en hulpsystemen. Voorbeelden hiervan zijn de Diamond DA62, de Vulcanair P68 en de Aviator TP 600. Ook in deze gevallen is het echter noodzakelijk dat de piloot het toestel zelf bestuurt. Maar zelfs in deze gevallen kan de exploitant ervoor kiezen om een copiloot in te zetten om de piloot te assisteren en een extra veiligheidsmaatregel te nemen. In andere gevallen kunnen privéjets ontworpen zijn om door twee piloten gevlogen te worden en kan de exploitant eisen dat er altijd twee piloten aan boord zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Citation Mustang of de Legacy 600.Het is belangrijk om op te merken dat de overgrote meerderheid van de vliegtuigen die we charteren de aanwezigheid van twee piloten vereisen, in overeenstemming met de certificeringsregels voor openbaar personenvervoer.

Cabinebemanning.

Het cabinepersoneel staat het meest in direct contact met de passagiers. Zij zorgen ervoor dat de vlucht vlot verloopt, zowel wat comfort als veiligheid betreft.

De rol van cabinepersoneel.

De rol van het cabinepersoneel in een privéjet is om de passagierseen eersteklas servicete bieden . Hier zijn enkele van de belangrijkste taken van cabinepersoneel op een zakenvliegtuig:

  • De cabine voorbereiden: Cabinepersoneel moet de cabine van het vliegtuig voorbereiden voor de vlucht. Ze moeten ervoor zorgen dat alles schoon, georganiseerd en in perfecte staat is.
  • Passagiers verwelkomen: Cabinepersoneel is verantwoordelijk voor het verwelkomen van passagiers aan boord van het vliegtuig. Een van hun taken is om passagiers te helpen wennen en eventuele vragen te beantwoorden.
  • Catering: Stewardessen zijn verantwoordelijk voor het serveren van maaltijden en drankjes aan passagiers en zorgen ervoor dat ze alles hebben wat ze nodig hebben tijdens de vlucht. Voor een hoogwaardige service kan speciaal cateringpersoneel aanwezig zijn tijdens je vlucht.
  • Een persoonlijke service garanderen: Het cabinepersoneel moet aandacht hebben voor de behoeften van de passagiers en hen een persoonlijke service bieden op basis van hun voorkeuren. Om een kwaliteitsservice te garanderen, staat het AEROAFFAIRES-team in direct contact met elk bemanningslid van het gecharterde vliegtuig.
  • Netheid handhaven: Stewardessen moeten ervoor zorgen dat de cabine tijdens de vlucht schoon en netjes blijft. Ze maken regelmatig oppervlakken schoon en legen afvalbakken.

Andere taken van het cabinepersoneel.

  • Zorgen voor veiligheid: Het cabinepersoneel is verantwoordelijk voor de veiligheid van de passagiers aan boord van het vliegtuig. Ze moeten veiligheidsdemonstraties geven en instructies geven in geval van nood. Tot slot zorgt het cabinepersoneel ervoor dat de passagiers zich tijdens de vlucht aan de veiligheidsregels houden.
  • Omgaan met noodsituaties: In het geval van een noodsituatie moet het cabinepersoneel in staat zijn om de situatie te beheersen. Ze moeten de nodige maatregelen kunnen nemen om de veiligheid van de passagiers te garanderen.

Hoeveel stewardessen zijn er nodig op een privéjet?

Het aantalstewardessen dat nodig is op een privéjet hangt af van een aantal factoren, waaronder de grootte van het vliegtuig en het aantal passagiers aan boord. In het algemeen is voor lichte privéjetsmet maximaal 7 passagiers slechts één stewardess nodig om de service en veiligheid van de passagiers te garanderen. Voor lange-afstandsvliegtuigen die plaats bieden aan 16 passagiers of meer, kan het echter gepast zijn om twee of zelfs drie stewardessen te hebben om een hoge kwaliteit van dienstverlening voor alle passagiers te garanderen.Het is ook belangrijk om op te merken dat sommige operators van privéjets een bepaald aantal stewardessen kunnen eisen, afhankelijk van hun interne beleid en de voorkeuren van hun klanten.

Andere leden van de privéjetbemanning.

Naast de piloot en het cabinepersoneel kunnen er nog andere personeelsleden aan boord van een privéjet zijn. De samenstelling van de bemanning hangt af van de specifieke behoeften van de vlucht en de wensen van de klanten. Hier zijn enkele voorbeelden van extra personeel aan boord van een privéjet:

  • Een boordwerktuigkundige: Voor grotere privéjets kan het nodig zijn om een boordwerktuigkundige aan boord te hebben. Hij of zij zorgt voor de systemen, het onderhoud en de reparaties van het vliegtuig.
  • Een chef-kok: Luxe privéjets kunnen uitgerust zijn met een keuken aan boord. Een chef-kok kan nodig zijn om maaltijden van hoge kwaliteit te bereiden voor de passagiers.
  • Conciërge: Sommige privéjets zijn uitgerust met een conciërgedienst aan boord om passagiers te helpen bij het organiseren van hun reis. Deze kan worden gebruikt om hotelreserveringen, restaurantreserveringen, kaartjes voor shows, enz. te maken.
  • Een dokter: Op een medische transportvlucht (EVASAN), gereserveerd voor passagiers met specifieke medische behoeften, kan een dokter aan boord nodig zijn. Hij of zij biedt medische noodhulp.
  • Een vertaler: Als passagiers een andere taal spreken dan de bemanning, kan er een vertaler aanwezig zijn. Hij of zij vergemakkelijkt de communicatie aan boord.
  • Een veiligheidsagent: In sommige gevallen, zoals bij het vervoer van juwelen ofkunstwerken, hebben passagiers extra bescherming nodig. In deze gevallen kan een veiligheidsagent aan boord nodig zijn.

Zorg voor een op maat gemaakte service met AEROAFFAIRES.

Voor een privéjetvlucht in de best mogelijke omstandigheden, begeleid door gekwalificeerd en attent personeel, doet u een beroep op AEROAFFAIRES. Wij zijn al meer dan 30 jaar experts in luchtcharter en kunnen al uw vragen beantwoorden. We passen ons aan uw behoeften aan en beslissen samen welke bemanning het beste bij u past.

Wanneer u een beroep doet op AEROAFFAIRES, bent u zeker van een gepersonaliseerde ondersteuning, vanaf het moment dat u een offerte aanvraagt tot wanneer het vliegtuig landt. Om een gepersonaliseerde, vrijblijvende offerte aan te vragen, contacteer AEROAFFAIRES. Onze luchtvaartexperts staan 24/7 tot uw dienst op +33 (0) 1 44 09 91 82 of per e-mail: charter@aeroaffaires.com. Je kunt ook ons online offerteformulier invullen en binnen twee uur een antwoord ontvangen.