Raytheon Technologies is een Amerikaans bedrijf dat actief was als vliegtuigfabrikant voordat het fuseerde met andere bedrijven.
Voorheen bekend als Raytheon Aircraft Company (RAC), is dit bedrijf tegenwoordig gespecialiseerd in lucht- en ruimtevaart-, ruimte- en verdedigingssystemen. Het is een echt Zwitsers zakmes op het gebied van luchtvaart.
AEROAFFAIRES presenteert het verhaal van het bedrijf dat de Raytheon Premier privéjet voor de zakenluchtvaart produceerde.
Foto credit: Raytheon
Raytheon vandaag:
Raytheon Technology, een paar cijfers:
• 67.500 medewerkers
• 46 landen zijn de thuisbasis van een dochteronderneming van Raytheon
• 7.000 militaire vliegtuigen in omloop
• 11.000 commerciële vliegtuigen
Een betrokken bedrijf:
De vliegtuigbouwer Raytheon Technologies richt zijn strategie op sterke pijlers:
• Diversiteit in het personeelsbestand
• Betrokkenheid van het personeel
• Diversiteit in de keuze van leveranciers
Wat het klimaat betreft, zet het bedrijf zich in om de planeet te beschermen. Door zijn omvang beschouwt het zijn gewicht als een kracht voor engagement in de strijd tegen de opwarming van de aarde.
Het bedrijf zegt de groepsactie met betrekking tot luchtvervoer te steunen. Raytheon Technologies zet zich in om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 met 50% te verminderen.
Om dit te doen, implementeert de vliegtuigfabrikant:
• Vliegtuigen met hybride elektrische aandrijving
• het gebruik van SAF, duurzame brandstoffen, die beter zijn voor de planeet.
• Optimalisatie van routes en operaties
• vliegtuigen op waterstof.
Bedrijfswaarden van Raytheon Technologies:
Lucht- en ruimtevaartfabrikant Raytheon Technologies is bijzonder trots op zijn 5 kernwaarden:
• Vertrouwen
• Respect
• Samenwerking
• Innovatie
• Verantwoordelijkheid
De geschiedenis van Raytheon in de jaren 1990:
• 1993: Raytheon Company wordt opgericht in Massachusetts in de Verenigde Staten. Het werd opgericht na de overname van British Aerospace. Het jaar daarop, in 1994, fuseerden twee bedrijven, Beech Aircraft en Raytheon Corporate Jets. Het resultaat was Raytheon Aircraft Company (RAC). RAC was verantwoordelijk voor het onderhoud en de marketing van zakenjets voor de zakelijke en particuliere luchtvaartmarkten, evenals voor de commerciële en militaire luchtvaart.
• 1995: De Amerikaanse luchtmacht gebruikt een militair vliegtuig van Raytheon, de T-6A Texan II. Het maakte zijn eerste vlucht in 1998.
• 1995: Naast de vliegtuigen voor het leger produceerde Raytheon zijn eigen lichte zakenvliegtuig: de Raytheon Premier. Dit was het enige zakenvliegtuig van Raytheon. In feite ging het bedrijf samenwerken met Beechcraft om vliegtuigen te ontwerpen. Samen produceren ze zakenvliegtuigen zoals de Hawker 800XP en de King Air B200.
• 1998: De Raytheon Premier maakt zijn eerste vlucht van 62 minuten. Het doel was om de certificering te behalen voor vluchten in de zakenluchtvaart.
De geschiedenis van de vliegtuigfabrikant Raytheon Technologies in de jaren 2000.
• 2001: De Raytheon Premier wordt gecertificeerd. Het werd ook de belangrijkste privéjet met een romp gemaakt van composietmaterialen. Deze jet wordt op de voet gevolgd door een andere zakenjet van het bedrijf, de Hawker Horizon. Evenzo heeft dit middelgrote vliegtuig een romp gemaakt van composietmaterialen.
• 2003: Raytheon biedt avionica-systemen, ook voor King Air-jetmodellen.
• 2004: Het is de 40e verjaardag van de Beechcraft King Air. De King Air is een betrouwbaar privévliegtuig in de zakenluchtvaart. Vandaag de dag is het King Air-gamma van privévliegtuigen nog steeds solide en betrouwbaar. Datzelfde jaar leverde Raytheon zijn 100e Raytheon Premier privéjet.
Daarnaast creëert Raytheon nieuwe avionica-systemen. Dat jaar installeerde hij een Garmin G1000-systeem in verschillende jets van het bedrijf.
• 2005: Na de aankondiging van de komst van verschillende vliegtuigen op de markt, rust Raytheon Aviation zijn nieuwe King Air C90GT-jet uit met nieuwe Pratt- en Whitney-motoren. Deze verhogen de snelheid van de privéjet en stellen vliegtuigen in staat hun startafstanden te verkorten.
• 2006:De Hawker 4000 die het luchtvaartbedrijf vorig jaar aankondigde, heeft zijn certificering gekregen. Het blijft een zeer concurrerend vliegtuig omdat het zuinig is met brandstof en trans-Atlantische vluchten kan maken zonder tussenstops.
Dat jaar had de RAC honderden erkende servicepunten over de hele wereld en niet minder dan 8500 werknemers onder haar hoede.
• 2007: Raytheon Aircraft Company verliest zijn naam en wordt Hawker Beechcraft Corporation na de fusie van andere structuren. Dit bedrijf werd een van de meest betrouwbare bedrijven in de zakenluchtvaart
Ga voor meer informatie naar de pagina van de vliegtuigfabrikant Beechcraft.
Foto credit: Raytheon
Van Raytheon tot Raytheon Technologies:
Een industriële fusie.
In 2020 gaat Raytheon samenwerken met de industriële groep United Techologies. De naam Raytheon Technologies is geboren.
Sinds 2020 is Gregory J. Hayes de CEO van het bedrijf. Vandaag de dag is het bedrijf een grote speler in de luchtvaart- en ruimtevaartsector, net als Dassault.
Hoewel het bedrijf niet meer rechtstreeks actief is in de vliegtuigbewerking, produceert het wel een groot aantal reserveonderdelen, Pratt & Whitney-motoren en apparatuur en technologieën voor luchtmacht en defensie, waaronder gevechtsvliegtuigen.
Tot slot heeft het bedrijf nu verschillende dochterondernemingen, waardoor het een breed scala aan activiteiten heeft. Dit Amerikaanse bedrijf verbindt Raytheon Technologies, Pratt & Whitney, Collins Aerospace, Raytheon Intelligence & Space en Raytheon Missiles & Defense.
Een context.
De vele overnames en fusies met betrekking tot Raytheon laten verschillende dingen zien.
De krachten van het kapitaal hebben het bedrijf in staat gesteld om te groeien, uit te breiden en een duurzame toekomstvisie te ontwikkelen.
De kracht van Raytheon komt voort uit voortdurende innovatie. Krachtige boordsystemen in combinatie met sterk leiderschap. Dit heeft vliegtuigfabrikant Raytheon Technologies in staat gesteld het beste te ontwikkelen voor de luchtvaartsector.
Als gevolg daarvan heeft de fabrikant van luchtvaartapparatuur verschillende mogelijkheden. Hierdoor kan Raytheon zicht gemakkelijker opnieuw uitvinden en marktkansen te grijpen wanneer deze zich voordoen.
Raytheon heeft deze kracht gehaald uit zijn constante innovatie. De krachtige systemen aan boord in combinatie met sterk leiderschap hebben vliegtuigfabrikant Raytheon Technologies in staat gesteld om het beste van de luchtvaart te benutten.
Zo heeft de fabrikant van luchtvaartapparatuur verschillende snaren op zijn boog. Dankzij zijn touwtjes kan hij zichzelf gemakkelijker opnieuw uitvinden en de marktkansen grijpen die zich voordoen.
De Raytheon Premier privéjet.
Het was in 2001 dat Raytheon de komst op de markt aankondigde met zijn zakenjet, de Raytheon Premier.
Deze laatste is een lichte, snelle en ruime privéjet. Deze privéjet is gemaakt van composietmaterialen en is lichter en zuiniger. Dit maakt het een vliegtuig met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, wat een groot voordeel is in de zakenluchtvaartmarkt.
Het interieur van de cabine is comfortabel, inclusief brede, verstelbare lederen stoelen. Zo biedt dit zakenjetmodel entertainmentdiensten in de cabine aan. De Raytheon Premier biedt plaats aan maximaal 6 passagiers voor reizen tot 2.100 km.
Dit maakt hem snel en ideaal voor korte afstanden.
Voorbeelden van tarieven per traject:
Bijvoorbeeld voor Europese reizen van Parijs naar Ibiza: vanaf €13.000. Van Nice naar Londen: vanaf € 13.000
Voor gelijkwaardige privéjets: Learjet 60,CJ2 Citaat.
Huur een Raytheon Premier bij AEROAFFAIRES:
Wilt u een privéjetvlucht boeken bij een specifieke fabrikant? AEROAFFAIRES is er voor al uw vragen over de zakenluchtvaart. Neem voor meer informatie of het boeken van een vlucht met een zakenjet contact op met AEROAFFAIRES op +33 (0)1 44 09 91 82 of vul ons online offerteformulier in.