WACHT NIET TE LANG MET HET BOEKEN VAN UW VLUCHTEN VOOR HET ZOMERSEIZOEN!

Zoek een vliegtuig, een stad of informatie…

Leider in het wereldwijd verhuren van privéjets

Zakelijke luchtvaart: de controverse voorbij

Verhuur van privéjets
sinds 1991

20 000
beschikbare apparaten

45 000
vluchten uitgevoerd

100 000+
passagiers vervoerd

4,9/5
klanttevredenheid

100%
CO2-compensatie

De zakenluchtvaart staat in het middelpunt van een controverse en dit is ook een gelegenheid om het debat te openen dat door Julien Bayou werd gelanceerd en door onze minister van transport Clément Beaune werd overgenomen. Op een moment dat de regering een campagne lanceert om de Fransen aan te moedigen zuiniger te zijn met hun energieverbruik, is het legitiem om met de vinger te wijzen naar het buitensporige gebruik van privéjets door bepaalde beroemdheden (1% van het werkelijke gebruik van zakenvliegtuigen trekt de aandacht van de media)

Aviation d’affaires : dépasser la polémique
source: pexels

Moet het gebruik van privéjets verboden of gereguleerd worden?

Bij AEROAFFAIRES willen we graag onze mening geven en tegelijkertijd onze sociale en milieuverantwoordelijkheid nemen.In 99% van de gevallen is zakenluchtvaart een gespecialiseerde vervoersoplossing die mensen in staat stelt elkaar te ontmoeten, met een minimum aan tijdsdruk. Het is vooral bedoeld voor bedrijfsleiders of technici die te maken hebben met tijd- ofbereikbaarheidsvereisten. Op die manier verbindt de zakenluchtvaart veel kleine Europese steden en lokale luchthavens, waardoor de connectiviteit in heel Europa verbetert (1400 luchthavens in Europa).De zakenluchtvaart beantwoordt ook aan de specifieke behoeften van openbare diensten: brandweer, reddingsdiensten en medische evacuaties.

De zakenluchtvaartsector in Frankrijk genereert 0,001% van de wereldwijde uitstoot.

In Frankrijk wordt 80% van de privéjets gebruikt voor zakelijke doeleinden en 20% voor luchtvracht en vrije tijd, maar ook voor overheidseisen of medische vluchten (bron EBAA). In 2021 was de uitsplitsing van de zakenluchtvaart in Frankrijk :

  • 50,3% van de zakelijke luchtvaartactiviteit in Frankrijk is commercieel.
  • 31,8% van de zakelijke luchtvaartactiviteiten in Frankrijk is niet-commercieel.
  • 10,2% van de zakelijke luchtvaartactiviteiten in Frankrijk is militair/overheidsgebonden.
  • 7,7% van de zakelijke luchtvaartactiviteiten in Frankrijk is medisch/speciaal.

Tot slot wordt 80% van de routes die door onze sector worden geëxploiteerd niet bediend door traditionele middelen zoals het spoor of commerciële luchtvaartmaatschappijen. De zakenluchtvaart is ook een “vlaggenschip van de Franse industrie”. De sector pompt elk jaar 32 miljard euro in onze economie (bron GIFAS) en genereert meer dan 100.000 banen (500.000 banen op Europees niveau).Frankrijk is een luchtvaartmogendheid, met in het bijzonder Dassault Aviation, Daher en Airbus. Deze bedrijven, evenals motorfabrikanten zoals Safran en luchtvaartmaatschappijen, vechten om onder Franse vlag te blijven vliegen. VALLJET SDAviation, ASTONJET, Get1Jet, Chalair Aviation en de luchthaveninfrastructuren Aviapartner, Jetex, ExecuJet Aviation Group, Edeis, VINCI Airports, Groupe ADP getuigen van deze dynamiek.

Onze sector moet deelnemen aan het debat.

We mogen niet in het verkeerde debat terechtkomen. Het gaat er niet om onze verantwoordelijkheid te legitimeren met feiten en cijfers, maar we moeten de discussie openen en met oplossingen en antwoorden komen. Zouden we bijvoorbeeld de innovatie niet moeten versnellen om de ecologische impact van alle privéjetreizen snel te verminderen?Frankrijk moet meer doen om Franse luchtvaartprojecten te steunen met financiering voor schone luchtvaart om investeringen in onze Franse en Europese projecten aan te moedigen. Een relevant wetgevingsvoorstel zou zijn om privéjets te verplichten om tegen 2030 een CO2-neutrale alternatieve brandstof te gebruiken.

Wat zijn de vooruitzichten voor de ecologische transitie van de zakenluchtvaart?

Aviation d’affaires : dépasser la polémique
bron: freepik

Huidige oplossingen voor schonere luchtvaart

Gezien hun kleinere afmetingen en gewicht zouden privéjets als eerste moeten kunnen profiteren van de inspanningen op het gebied van onderzoek en technologie. Het zou bijvoorbeeld mogelijk zijn om milieuvriendelijkere vliegtuigen (elektrisch, waterstof) te ontwikkelen en te lanceren.

Bovendien is de oplossing die onmiddellijk beschikbaar is voor zowel de zakenluchtvaart als de commerciële luchtvaart duurzame vliegtuigbrandstof (SAF),die de CO2-uitstoot met bijna 80% vermindert in vergelijking met fossiele brandstoffen.

Aangezien klanten in de zakenluchtvaart minder prijsgevoelig zijn, lijkt deze oplossing de meest voor de hand liggende en effectieve manier om een snelle ecologische transitie in de zakenluchtvaart mogelijk te maken.

De duurzame luchtvaart van morgen

Vandaag werken mannen en vrouwen met een passie voor luchtvaart met veelbelovende projecten aan de luchtvaart van morgen.

  • De ontwikkeling van duurzame vliegtuigbrandstoffen; Axens met het BioTfueL® samenwerkingsproject
  • Verbetering van de milieuprestaties van vliegtuigen, met een ongekende onderzoeks- en innovatie-inspanning die tegelijkertijd gericht is op vliegtuigen, de gebruikte energiebronnen (waterstof) en de exploitatie, met het oog op het bereiken van een technologische doorbraak; het hybride elektrische vliegtuig van VoltAero. Eind maart onthulde de Franse start-up AURA AERO plannen om tegen 2026 een 100% elektrisch vliegtuig te lanceren.
  • Door waterstof aangedreven privévliegtuigen, zoals Beyond Aero met Eloa Guillotin, en drones.
  • Aanzienlijke investeringen in vlootvernieuwing
  • Operationele procedures om het brandstofverbruik te verminderen (eco-piloting); OpenAirlines & Air France
  • Optimalisering van de infrastructuur en de afhandelingsketen van vliegtuigen op de grond. Aéroport de Lyon en Nantes AirFrance.

Bij AEROAFFAIRES vinden we respect voor het milieu belangrijk en daarom bieden we u de optie Sky CO2 voor uw vlucht om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Om een charter aan te vragen, neem contact met ons op via +33144099182, per e-mail: charter@aeroaffaires.com of vul onze online offerte in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.